Jauhesammutin 2kg Presto P2P, ajoneuvotelineellä

Jauhesammuttimet soveltuvat A-, B- ja C -luokan palojen sammuttamiseen.

Carkone ja homma pelaa

60,00 

Toimitusaika 2-3 päivää

Tuotetunnus (SKU): PR M2342 Osastot: , Avainsana tuotteelle

Tekniset tiedot

Jauhesammutin 2kg Presto P2P, Käsisammutin

Tyyppi: P2P
Paloluokka: 13A 89BC
Paloluokat: A – hehkupalot, B – nestepalot, C – kaasupalot
Sammutemäärä: 2 kg
Käyttölämpötila-alue: -30°C – +60°C
Hyväksynnät: CE-merkitty, EN 3-7, MED
Huomioitavaa: Painemittari. Letkuton. Paineentarkastusventtiili. Sisältää ajoneuvotelineen.
Voidaan käyttää myös sähkölaitepaloihin, turvaetäisyys 1 metri ja maksimijännite 1000 V
Presto-jauhesammuttimet: Käyttöopas
Jauhesammutin 2kg Presto P2P: Tuotekortti

Jauhesammutin 2kg Presto P2P Tarkastus ja huolto:
Sammutin tulee tarkastaa vuoden (1) välein, jos sitä säilytetään paikassa, jossa se on alttiina pakkaselle, kosteudelle, tärinälle tai lämpötilan vaihteluille. Tarkastus tehdään kahden (2) vuoden välein, jos sammutinta säilytetään kuivissa ja tasalämpöisissä tiloissa. Sammutin on huollettava jokaisen käytön jälkeen, vaikka vain pientä osaa sammuttimen sisällöstä olisi käytetty. Jauhesammuttimen enimmäishuoltoväli on kymmenen (10) vuotta.

Jauhesammuttimet

Jauhesammutin on markkinoiden yleisin sammutintyyppi. Se soveltuu lähes kaikkien palojen sammuttamiseen. Laajan käyttölämpötila-alueensa (-30 °C – +60 °C) ansiosta sammutin soveltuu sekä kylmiin, että lämpimiin olosuhteisiin. Tyypillisiä käyttökohteita: teollisuus, maatalous, ajoneuvot, veneet, matkailuajoneuvot sekä kodit ja vapaa-ajan asunnot. Tulitöihin sekä veneisiin ABC-luokan jauhesammutin on ainoa hyväksytty sammutintyyppi. Preston jauhesammuttimia voidaan käyttää myös sähkölaitepaloihin, turvaetäisyys 1 metri ja maksimijännite 1000 V.

Presto-käsisammuttimet

Preston laajasta käsisammutinvalikoimista löytyy sammutin kaikkiin kohteisiin ja käyttöolosuhteisiin. Tuotteiden valmistus omalla tehtaallamme Ruotsissa takaa, että koko valmistusprosessi on hallussamme ja pystymme näin varmistamaan korkean laadun. Kaikki Presto-käsisammuttimet ovat CE-merkittyjä ja ne ovat testattu / hyväksytty EN 3-7 käsisammutinstandardin mukaan. Viime vuosina tuotekehityksemme on panostanut erityisesti vaahto- ja nestesammuttimiin. Tästä lopputuloksena on uusi Presto Eco- tuotelinja, jonka uudet teholuokat haastavat jo vastaavan kokoiset jauhesammuttimet. Ympäristötekijöiden priorisointi tuotekehityksessämme näkyy siinä, että koko Presto Eco-tuotelinja on saanut johtavan eurooppalaisen Milieukeur-ympäristösertifioinnin.

Käsisammuttimien ABC
Alkusammutus sujuu parhaiten silloin, kun käyttökohteeseen on valittu oikean tyyppinen sekä tarpeeksi tehokas käsisammutin. Sammuttimen jatkuva toimintakunto varmistetaan säännöllisellä tarkastuksella ja huollolla. Laadukkaiden ja ympäristön huomioivien tuotteiden valmistamisen lisäksi Prestolle on tärkeää opastaa ja jakaa tietoa paloturvallisuuden parantamiseksi. Käsisammuttimien ABC kokoaa lyhyen tietopaketin käsisammuttimista ja antaa perustietoa oikean sammuttimen valinnalle.

Käsisammuttimien palo- ja teholuokat

Sammuttimen palo- ja teholuokka kertovat minkälaisia paloja se sammuttaa ja kuinka hyvä sen sammutusteho on. Mitä suurempi numeerinen arvo, sitä tehokkaampi sammutin.

Palo- ja teholuokkamerkintöjen sijainti sammuttimessa
Palo- ja teholuokat on merkitty käsisammuttimen käyttöohje-etikettiin. Tämä etiketti löytyy jokaisesta käsisammuttimesta. Teho-/paloluokka – esim. 55A233BC- löytyy etiketin yläosasta numeroin ja kirjaimin kirjoitettuna. Tämä lisäksi paloluokat (A, B, C) on merkitty sammuttimeen kuva- ja kirjaintunnuksin.

Paloluokkien tunnukset
Käsisammuttimien testaus ja merkitseminen tehdään käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaan. Alla lyhyt yhteenveto palo- ja teholuokista.

A – hehkupalot (huokoiset materiaalit, kuten puu, tekstiili tai paperi)
Testipalo suoritetaan puutapulilla, jonka korkeus ja leveys ovat 0,5 m (kuva seuraavalla sivulla) Sammutustehoa kuvaa numero A-kirjaintunnuksen edessä – esim. 43A. Tämä numero kuvaa desimetreissätestitapulin pituuden eli 43 dm (=4,3m). Korkein teholuokka: 55A

B – neste- ja öljypalot
Testipalossa poltetaan tietty litramäärä veden ja heptaanin sekoitusta. Tämä litramäärä, jonka sammutin sammuttaa, merkitään numerona B-kirjaintunnuksen eteen. Esimerkiksi 183B – teholuokan sammutin sammuttaa 183 litraa palavaa nestettä. Korkein teholuokka 233B

C – kaasupalot
C-luokkaa ei testata erikseen. Sammuttimen soveltuvuuden kaasupaloihin ilmoittaa sammuttimen valmistaja. C-luokitus koskee vain jauhesammuttimia.

D – metallipalot
D-paloluokka ei kuulu EN 3-7 – standardin piiriin. Kuitenkin sammuttimet, joissa on D-luokitus on täytettävä muut standardin jauhesammuttimille asettamat vaatimukset.

F – elintarvikerasvapalot
Ruokaöljypaloihin tarkoitettu sammutin on F- luokiteltu. F-luokan sammuttimilla tulee olla myös A- ja B-luokitus. Numero F-kirjaimen edessä kertoo kuinka monta litraa palavaa ruokaöljyä sammuttimen tulee sammuttaa – esim. 75F = 75 litraa. Korkein teholuokka: 75F

Paino 4,0 kg (kilogramma)
Mitat 80 × 20 × 20 cm (senttimetri)

Saatat myös pitää...

 • Ensiapupakkaus

  Basic Ensiapupakkaus

  14,50 

  SKU: PR4

  Lisää ostoskoriin
 • Vesikassi kokoontaittuva

  Vesikassi kokoontaittuva

  10,26 12,97 

  SKU: vesikassi

  Valitse vaihtoehdoista