CO2-sammutin 5kg Presto K5

Hiilidioksidi sammuttaa tulen tukahduttamalla ja osittain myös lämpötilaa laskemalla.

Carkone ja homma pelaa!

238,37 

Toimitusaika 2-3 päivää

Tuotetunnus (SKU): PR M425 Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Tekniset tiedot

CO2-sammutin 5kg Presto K5

5 kg hiilidioksidisammutin
Teholuokka: 89B
Paloluokat: B = nestepalot
Sammute: Hiilidioksidi, CO2
Sammutemäärä: 5 kg
Käyttölämpötila-alue: – 30°C – + 60°C
Hyväksynnät: CE-merkitty, EN 3-7, MED
Soveltuu sähköpaloihin, turvaetäisyys 1 metri ja maksimijännite 1000 V.
Kiinnitys: sammuttimen mukana toimitetaan seinäteline. Ajoneuvoon asennettaessa käytettävä erityistä ajoneuvotelinettä, joka on tilattava erillisenä lisävarusteena.

CO2-sammutin 5kg Presto K5 TARKASTUS JA HUOLTO:
Käsisammuttimen tarkastus tulee tehdä vuoden välein, jos käsisammutinta säilytetään paikassa, jossa se on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten pakkaselle, kosteudelle, tärinälle tai lämpötilan vaihtelulle. Käsisammuttimen tarkastus tehdään kahden vuoden välein, jos sammutinta säilytetään kuivissa ja tasalämpöisissä tiloissa. Sammutin on huollettava jokaisen käytön jälkeen, vaikka vain pientä osaa sammuttimen sisällöstä olisi käytetty. Hiilidioksidi-sammuttimen enimmäishuoltoväli on kymmenen vuotta. Sammuttimen huollossa ja uudelleentäytössä tulee käyttää ainoastaan alkuperäisiä osia ja sammutteita. Sammuttimen voi tarkastaa ja huoltaa joko maahantuojan toimipisteissä (www.presto.fi) tai TUKES:n hyväksymässä sammutinhuoltoliikkeessä.

Dokumentit: Presto-käsisammuttimet
CO2-sammutin info: Presto CO2-sammuttimet
CO2-sammutin 5kg Presto K5: Tuotekortti

Hiilidioksidisammuttimet

Hiilidioksidisammutin sopii palavien nesteiden kuten bensiinin, öljyn ja rasvan sammuttamiseen. Puhtaana sammutusaineena hiilidioksidi sopii erinomaisesti myös sähkölaitepalojen sammuttamiseen.

Hiilidioksidisammuttimien käyttökohteita ovat esimerkiksi:
• Laboratoriot
• Keittiöt
• ATK- ja sähkölaitteet
• Korjaamot
• Hienomekaaninen teollisuus

Viimeisimpien ohjeistusten mukaan hiilidioksidisammutinta ei saa käyttää elintarvikerasvapaloihin. Hiilidioksidi ei estä elintarvikerasvan uudelleen syttymistä ja sammuttimen korkea paine voi aiheuttaa palavan rasvan roiskumisen pois rasvakeittimestä. Hiilidioksidisammutin on kuitenkin hyvä pitää edelleen keittiössä, koska sitä tarvitaan esimerkiksi sähkölaitepalojen sammuttamiseen. Elintarvikerasvapalot sammuvat parhaiten erityisesti tähän tarkoitukseen kehitetyllä F-luokan sammuttimella.

HIILIDIOKSIDISAMMUTTIMEN TOIMINTA
Hiilidioksidi sammuttaa tulen tukahduttamalla ja osittain myös lämpötilaa laskemalla. Sammutusteho varmistetaan erikoismallisella ja laadukkaalla lumiputkella. Hiilidioksidi CO2 on väritön, myrkytön, hieman happamalle maistuva ja tuoksuva kaasu. Se on n. 1,5 kertaa ilmaa raskaampi, kemiallisesti neutraali, eikä se johda sähköä. Sammuttimen toiminta- ja käyttölämpötila on -30 ºC… + 60 ºC.

PRESTO-SAMMUTTIMEN RAKENNE:
Presto CO2 -sammuttimen tukeva pikalaukaisuventtiili on messinkiä ja laukaisukahvat ovat ruostumatonta terästä. Sammuttimen erikoissuunniteltu lumiputki on kevyttä ja iskunkestävää polyeteenimuovia. K2-sammuttimessa on lumiputken sijasta suppilo. Presto CO2 -sammuttimen säiliö on rakenteeltaan kevyttä ja kestävää alumiinia. Sammuttimen käyttöpaine vaihtelee ilman lämpötilan mukaan. Käyttöpaine on + 20ºC:n lämpötilassa 58 bar.

Presto-käsisammuttimet

Preston laajasta käsisammutinvalikoimista löytyy sammutin kaikkiin kohteisiin ja käyttöolosuhteisiin. Tuotteiden valmistus omalla tehtaallamme Ruotsissa takaa, että koko valmistusprosessi on hallussamme ja pystymme näin varmistamaan korkean laadun. Kaikki Presto-käsisammuttimet ovat CE-merkittyjä ja ne ovat testattu / hyväksytty EN 3-7 käsisammutinstandardin mukaan. Viime vuosina tuotekehityksemme on panostanut erityisesti vaahto- ja nestesammuttimiin. Tästä lopputuloksena on uusi Presto Eco- tuotelinja, jonka uudet teholuokat haastavat jo vastaavan kokoiset jauhesammuttimet. Ympäristötekijöiden priorisointi tuotekehityksessämme näkyy siinä, että koko Presto Eco-tuotelinja on saanut johtavan eurooppalaisen Milieukeur-ympäristösertifioinnin.

Käsisammuttimien ABC
Alkusammutus sujuu parhaiten silloin, kun käyttökohteeseen on valittu oikean tyyppinen sekä tarpeeksi tehokas käsisammutin. Sammuttimen jatkuva toimintakunto varmistetaan säännöllisellä tarkastuksella ja huollolla. Laadukkaiden ja ympäristön huomioivien tuotteiden valmistamisen lisäksi Prestolle on tärkeää opastaa ja jakaa tietoa paloturvallisuuden parantamiseksi. Käsisammuttimien ABC kokoaa lyhyen tietopaketin käsisammuttimista ja antaa perustietoa oikean sammuttimen valinnalle.

Käsisammuttimien palo- ja teholuokat

Sammuttimen palo- ja teholuokka kertovat minkälaisia paloja se sammuttaa ja kuinka hyvä sen sammutusteho on. Mitä suurempi numeerinen arvo, sitä tehokkaampi sammutin.

Palo- ja teholuokkamerkintöjen sijainti sammuttimessa
Palo- ja teholuokat on merkitty käsisammuttimen käyttöohje-etikettiin. Tämä etiketti löytyy jokaisesta käsisammuttimesta. Teho-/paloluokka – esim. 55A233BC- löytyy etiketin yläosasta numeroin ja kirjaimin kirjoitettuna. Tämä lisäksi paloluokat (A, B, C) on merkitty sammuttimeen kuva- ja kirjaintunnuksin.

Paloluokkien tunnukset
Käsisammuttimien testaus ja merkitseminen tehdään käsisammutinstandardin EN 3-7 mukaan. Alla lyhyt yhteenveto palo- ja teholuokista.

A – hehkupalot (huokoiset materiaalit, kuten puu, tekstiili tai paperi)
Testipalo suoritetaan puutapulilla, jonka korkeus ja leveys ovat 0,5 m (kuva seuraavalla sivulla) Sammutustehoa kuvaa numero A-kirjaintunnuksen edessä – esim. 43A. Tämä numero kuvaa desimetreissätestitapulin pituuden eli 43 dm (=4,3m). Korkein teholuokka: 55A

B – neste- ja öljypalot
Testipalossa poltetaan tietty litramäärä veden ja heptaanin sekoitusta. Tämä litramäärä, jonka sammutin sammuttaa, merkitään numerona B-kirjaintunnuksen eteen. Esimerkiksi 183B – teholuokan sammutin sammuttaa 183 litraa palavaa nestettä. Korkein teholuokka 233B

C – kaasupalot
C-luokkaa ei testata erikseen. Sammuttimen soveltuvuuden kaasupaloihin ilmoittaa sammuttimen valmistaja. C-luokitus koskee vain jauhesammuttimia.

D – metallipalot
D-paloluokka ei kuulu EN 3-7 – standardin piiriin. Kuitenkin sammuttimet, joissa on D-luokitus on täytettävä muut standardin jauhesammuttimille asettamat vaatimukset.

F – elintarvikerasvapalot
Ruokaöljypaloihin tarkoitettu sammutin on F- luokiteltu. F-luokan sammuttimilla tulee olla myös A- ja B-luokitus. Numero F-kirjaimen edessä kertoo kuinka monta litraa palavaa ruokaöljyä sammuttimen tulee sammuttaa – esim. 75F = 75 litraa. Korkein teholuokka: 75F

Paino 10.0 kg

Saatat myös pitää...